Om husaren bryggeri

Berättelsen om Husaren Bryggeri startade 2017, men historien bakom började mycket tidigare. Bryggeriet har nämligen sitt ursprung i den stolta Husar-traditionen som i decennier har präglat Skövde och Skaraborg. Husarens koppling till ölen symboliseras i den starka kamratskap som rådde under husarregementets tid, och inte minst genom den stiliga uniformen. Men också i att en Husar alltid ska framåt, ta initiativ och sträva att förbättra sig själv och sina kamrater – så vill vi jobba.

Som bryggeri skapar vi en ny sällskapsdryck som blandar det tappra modet, den välsmakande malten och munterheten. Detta ger er Husaren Lager som passar allra bäst tillsammans med kamrater eller som törstsläckare på egen hand när nöden så kräver. Vi hoppas att du liksom vi kommer tycka om denna öl. 

 

Mod

Sedan början av Husaren Bryggeris historia har allt handlat om modet att våga bygga vidare på den öltradition som försvann under 60-talet då det lokala bryggeriet Nordstjernan lades ner i Skövde. Vår ambition är att skapa en ny stads- och regionsöl som nationen känner kärlek för – för en stad utan eget öl, är ju ingen riktig stad.

Malt

Ölen är såklart central och vår första lager är signerad Sebastian Nohlberg, en mästare på att brygga. Snart bryggmästare också om du frågar de som provsmakat – ett friskt öl med rena smaker. Humlesorterna Citra, Mosaic och Simcoe ger en lätt fruktighet med en citruston i avslutet. Perfekt som sällskapsdryck men också till maten istället för vitt vin.

Munterhet

I historieböckerna läser vi också att en Husar hade en ordentlig aptit för öl och gillade glada tillställningar. Därför smakar Husaren Lager allra bäst tillsammans med kamrater, både nya och gamla. Så nu har du vårt motto – mod, malt och munterhet. Skål för det!

1. Fatta flaska och glas på ett rejält och självsäkert sätt. Fyll glaset taktfast.

2. Beskåda härligheten under så lång tid du finner lämpligt beroende på omständigheterna.

3. Uppsök närmaste kamrat, känd eller okänd. Utropa SKÅL bäste kamrat!

4. Avsmaka drycken och reflektera sedan en stund över vad du just har upplevt.

Proceduren upprepas sedan så länge du och omgivningen finner det lämpligt.