Husaren på besök!
En fräsch lager som binder samman smakerna av citrus och humle och skapar en modern lager i en helt ny form. Så förklarar Kristian på Pitcher´s, Skövdes egna öl Husaren Lager.
Ölen har fått en bra lokal uppslutning och den citrusfruktiga och maltiga smaken har varit mycket populär i Skövde. Det är en öl som passar bra både före och till maten, likaväl som den avnjuts utan mat.
Pitchers i Skövde har nu fått Husaren Lager på tapp och i samband med detta rekommenderade de en god maträtt som passar bra till några Husarer. Från menyn skapar kocken en härlig Bookmaker med rejäla skivor kolgrillad oxfilé på ett frasigt surdegsbröd tillsammans med fräscha grönsaker, bearnaisesås, pepparrot och pommes. Detta serverades sedan tillsammans ett glas kall Husaren Lager som binder samman smakerna och framhävde citrustonerna.
För er som själva skulle vilja laga rätten, finner du receptet hos oss på Husaren Bryggeri!
Recept – Bookmaker toast a lá Pitcher´s
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar oxfilémedaljonger
Olja/smör till stekning
Salt & peppar
4 skivor surdegsbröd
4 blad av romansallad
3 tomater
Rödlök
Bearnaisesås
Färsk pepparrot
Serveras med pommes frites
Så här gör du:
-
- Salta och peppra på båda sidor av oxfilén. Stek sedan i olja och smör på hög värme tills köttet fått en fin yta. Stek i ca 2-3 minuter eller tills stekgraden är som du vill ha den.
- Stek brödskivorna i smör tills det fått en gyllenbrun färg.
- Lägg på romansallad, några skivor tomater och rödlök.
- Lägg över köttet och toppa med hemmagjord bearnaisesås.
- Riv och toppa med färsk pepparrot.
- Njut av mackan tillsammans med pommes frites och en kall Husaren Lager.
Låt det väl smaka!